СЕДМИ КРАЈИШКИ ОТКОС

20. јун 2016.

 
Светски дан избеглица у Земуну обележен је 18. јуна манифестацијом ”Крајишки откос”, која се традиционално организује у насељу Бусије. Манифестацију је организовала Коалиција удружења избеглица у Републици Србији. Окупљање избеглих и прогнаних из Републике Хрватске почело је служењем помена Србима погинулим током рата у Хрватској у Храму свете браће Кирила и Методија. Помен је служио епископ банатски Никанор. Породице и сродници положили су венце на споменик жртвама и несталима, а у име организатора присутне је поздравио председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта.
 
Манифестацију ”Седми крајишки откос” отворио је изасланик председника Владе Републике Србије и министар правде у техничком мандату Никола Селаковић. Учеснике манифестације поздравили су и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у техничком мандату Александар Вулин, заменик градоначелника Града Београда Андреја Младеновић, изасланик прeдсeдaвajућег Прeдсeдништвa БиХ Миленко Ристић и комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић.
 
Поред такмичења косаца одржано је такмичење у народним спортским играма. Многобројни гости имали су прилику да виде и богат културно-уметнички програм и изложбу слика и рукотворина.
 
NASLOVNA KRAJISKI OTKOS
 
FOTO 1 KRAJISKI OTKOS