СЕЋАЊЕ НА МИОДРАГА ДАБИЖИЋА

27. децембар 2017.

 
У пуној свечаној сали Дома ваздухопловства у Земуну 26. децембра одржан је програм посвећен животу и делу професора Миодрага Дабижића, који је преминуо 30. априла ове године у 95 – ој години живота. О сећањима на богато писано наслеђе које је оставио потомству, инспиративна предавања која је држао и у дубокој старости, манифестације и догађаје које је покретао или годинама у њима узимао учешће, наградама, повељама и плакетама којима му се његов град и шира друштвена заједница захваљивала за неуморно прегалаштво, поштоваоцима професора Дабижића говориле су Татјана Сурлић, начелница Дома ваздухопловства и секретарка Туристичког друштва ”Земун” Мирјана Николић.
 
У богатом програму који је сећање на једног од оснивача и дугогодишњег управника Завичајног музеја у Земуну, ”историју која хода” и хроничара града у којем је рођен, изведен у Дому ваздухопловства учествовала је репрезентација земунске културе: хор ”Звон Католикон”, Маријана Ајзенкол са члановима Клуба поштовалаца времена – Макс, најбољи ученици Музичке школе ”Коста Манојловић”, музичка породица Јосифоски која је преузела организацију ”Земунских музичких вечери”, пијанисткиња Љиљана Арсеновић и ”Земунски музички квартет”.
 
Вечери посвећеној сећању на професора Дабижића присуствовала је његова породица, а организовали су је Туристичко друштво ”Земун”, Земунски камерни оркестар, Клуб матичне културе Земуна, Музичка школа ”Коста Манојловић” и Клуб поштовалаца времена – МАКС.