САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ОРГАНИЗОВАО АКЦИЈУ ”ЗАШТИТИ СЕ”

08. јануар 2020.

 

У оквиру пројекта ”Заштити се” Савет за безбедност Градске општине Земун је у сарадњи са Полицијском станицом Земун, 6. јануара, организовао превентивну акцију поделе едукативних флајера на Магистратском тргу.

”Циљ пројекта је да се кроз непосредну комуникацију са полицајцима грађани упознају са мерама самозаштите, као и о значају благовременог обавештавања полиције о извршењу кривичног дела. Партнери у пројекту су полицијски службеници Полицијске станице Земун који обилазе власнике и запослене у мењачницама, златарама, киосцима, самосталним трговинским радњама, а флајере деле и грађанима на промо пултовима у свим земунским насељима”, каже председник Савета за безбедност Градске општине Земун и секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић, уз напомену да ће у наредном периоду бити извршена анализа колико је овај пројекат утицао на смањење кривичних дела.

Делокруг рада и задаци Савета обухватају разматрање актуелне безбедносне ситуације на територији Градске општине Земун и предлагање конкретних мера Скупштини градске општине Земун и другим установама и државним органима у циљу побољшања безбедности грађана и имовине.