САТ РАЗГОВОРА ЗА НАЈСТАРИЈЕ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ

28. септембар 2017.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић, 28. септембра организовао је у свом кабинету пријем за земунске пензионере. Председник Матић је најавио да ће сваког уторка са почетком у 11 часова организовати ”Сат разговора за најстарије”.
 
”Данашњи пријем је почетак онога што ћемо претворити у праксу. Трудићемо се да сваког уторка проведемо онолико времена колико је потребно нашим суграђанима, да разменимо искуства, чујемо, предлоге, критике, помогнемо тамо где је потребно. Желимо да чујемо како су се наши најстарији суграђани провели на једнодневним излетима које смо за њих организовали, а до сада их је у претходне три недеље отишло 2500, и да ли постоје неке друге дестинације које желе да посете. То је прилика да сазнамо који програми им се највише допадају, а које треба да проширимо или придодамо постојећим”, рекао је Матић.
 
У срдачном разговору са најстаријим суграђанима председник Матић је истакао да је већ добро познато колико се напора уложило да би се на прави пут вратио Град Београд, а самим тим и градске општине.
 
”Да се нисмо понашали домаћински и штедели на сваком кораку, борећи се уједно за сваку нову инвестицију, ни данас не бисмо могли да изађемо пред наше суграђане спремни да их питамо шта је то што их мучи и који су то проблеми у чијем решавању можемо да учествујемо. Сваког тренутка били смо свесни жртве коју су поднели и због тога свакодневно проналазимо начине да им се одужимо”, рекао је Матић.
 
На пријему је било речи о једнодневним излетима пензионера које организује Градска општина Земун, као и о значају реализације јавног рада ”Помоћи старима”, који се успешно спроводи већ неколико година у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Своје позитивне утиске пензионери су пренели председнику са одржаних радионица и курсева за основну обуку за рад на рачунару и бесплатног рекреативног пливања на базену КСЦ ”Пинки”. Посебну захвалност пензионери су исказали због добијених бесплатних карата за културно-уметничке програме, као и за помоћ у раду и подршку многобројним земунским удружењима пензионера, коју несебично пружа Градска општина Земун.
 
У више наврата у општини су здравствени радници држали предавања у вези са превенцијом здравља и здравих стилова живота. Такође, у сарадњи са Домом здравља Земун и другим земунским здравственим установама за најстарије суграђане организовани су систематски лекарски прегледи. Пензионери су изразили посебно задовољство што су захваљујући општини Земун у прилици да свакодневно посећују Клуб за старије суграђане, који је после четврт века поново отворен 2015. године у Земуну.
 
Пензионери нису крили задовољство што су били у прилици да разговарају са председником општине, те су се од срца захвалили на бризи коју Градска општина Земун показује према својим старијим суграђанима.