САРАДЊА СА КИНЕСКОМ ОПШТИНОМ KEQIAO

04. јун 2015.

 
Поводом потписивања Меморандума о разумевању између општине Keqiao, града Shaoxing, који се налази у кинеској провинцији Zhejiang и градске општине Земун, председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац приредио је 4. јуна свечани пријем у општинском здању.
 
У срдачном разговору са десеточланом политичко-привредном делегацијом из Кине, председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац и секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић упознали су госте са привредним и туристичким потенцијалима општине Земун.
 
”Радујем се почетку сарадње између наше две општине. Време које је пред нама треба да искористимо да развијaмо сарадњу у свим областима, а дипломатски односи између Народне Републике Кине и Србије нам у томе умногоме помажу”, рекао је председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац.
 
Меморандум о разумевању између општина Земун и Keqiao предвиђа међуопштинску сарадњу у областима управе, економије, трговине, туризма, културе, образовања, науке технологије и других области, а ради постављања чврсте основе за успостављање веза између побратимљених градова.
 
У току пријема приказане су две видео-презентације које у најбољем светлу показују развојне могућности општина Земун и Keqiao.
 
У име општине Земун Меморандум о разумевању је потписао председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац, док је у име кинеске општине Keqiao потписник председник Јin Xiao Ming.
 
NASLOVNA KINA
 
fotoKINA1
 
????????????????????????????????????
 
fotoKINA3