САНАЦИЈА ЦРПНЕ СТАНИЦЕ ”КАРАЂОРЂЕВ ТРГ”

14. март 2016.

 
Председник Привременог органа Општине Земун Дејан Матић и градоначелник Београда Синиша Мали обишли су 12. марта канализациону црпну станицу ”Карађорђев трг”.
 
Ово значајно постројење саграђено је 1972. године и после 40 година изводе се радови на санацији и адаптацији електроопреме.
 
Председник Привременог органа Дејан Матић рекао је да јединствена политика града и градских општина даје резултате , те да су започети радови на изградњи канализације у Алтини, и да се очекује почетак радова у насељу Плави хоризонти и у Батајници, као и у централним деловима Земуна, у улицама Рада Кончара и Корушкој.
 
”Све ово је потврда да водимо рачуна о равномерном развоју наше општине и да смо опредељени, као одговорна власт, да дестогодишњим планом обнове водоводне и канализационе мреже решимо све проблеме и живот грађана прилагодимо 21. веку”, навео је Матић.
 
Градоначелник Синиша Мали нагласио је, да је пред овом градском влашћу велики посао, с обзиром на план да се у наредних 10 година изгради 1.600 километара канализационе и водоводне мреже, 14 фабрика за прераду отпадних вода, као и 25 водоводних и канализационих црпних станица.
 
Градоначелник је рекао да је од свих 17 општина Земун друга општина по предвиђеној висини улагања, те да ће у наредних 10 година само у водоводни и канализациони систем бити уложено 203 милиона евра.
 
Станица у Земуну је један од кључних објеката београдског канализационог система, који опслужује велики део конзума Земуна и Новог Београда. Радови су почели крајем прошле године, а вредност ове фазе радова је око 75 милиона динара. То је прва фаза реконструкције, и биће готова за месец дана. У овој години предвиђена је и друга фаза реконструкције.
 
Догађају су присуствовали члан Привременог органа ГО Земун Гаврило Ковачевић, секретар Привременог органа Марко Јанковић, помоћник градоначелника Београда Борко Милосављевић, директор ЈКП ”Београдски водовод и канализација” Светозар Веселиновић, као и бројни грађани.
 
naslovna crpna stanica
 
foto 1 crpna stanica
 
foto 2 crpna stanica
 
foto 3 crpna stanica
 
foto 4 crpna stanica