РЕКОНСТРУКЦИЈА УГРИНОВАЧКЕ УЛИЦЕ

19. септембар 2017.

 
Чланови Већа Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, Драган Матијевић и Предраг Јевремовић, градски менаџер Горан Весић и члан Градског већа Стево Таталовић обишли су данас радове на реконструкцији Угриновачке улице у Земуну, на делу од Ивићеве до Новоградске.
Догађају је присуствовао и директор ЈКП ”Београд-пута” Иван Тејић.
 
”Захваљујући доброј сарадњи Градске општине Земун и Града Београда у последњих 15 месеци на територији општине Земун асфалтирано је више од 100 улица. Решавање системског проблема некатегорисаних путева, којих је у једном моменту у Земуну било 320, биће настављено у наредном периоду, с тим да ће акценат, осим путне инфраструктуре, бити стављен и на тротоаре који су пропали”, рекао је Ковачевић.
Он је за наредну седмицу најавио расписивање јавне набавке за избор извођача радова за изградњу 7, 7 километара водоводне мреже у насељу Грмовац, као и за избор извођача радова за доградњу канализационе мреже у центру Бајатнице, у дужини од пет километара.
 
Весић је истакао да је Угриновачка једна од 150 улица које се раде у Београду, да је током ове године урађено 86 километара путева, док ће до краја године бити уређено око 100 километара улица у престоници.
”За регулацију Угриновачке улице у дужини од 400 метара одвојили смо 20 милиона динара, од чега ће се урадити нови коловоз, нивелација шахтова и тротоари, што полако постаје и стандард у граду”, рекао је Весић.
 
Он је прецизирао да је Град Београд у овој години из буџета издвојио око три милијарде динара, а најмање половина од тог износа капиталног буџета намењеног београдским општинама (милијарду и триста милиона) уложена је у поправку некатегорисаних путева.
 
Да би Београд успео да реши проблеме са путном инфраструктуром потребно је издвајати између 50 и 60 милиона евра годишње, јер деценијама није улагано у велике саобраћајнице.
 
Весић је подсетио да је велика већина улица у Београду прешла радни век од 20 година, због чега и обична киша може да направи рупе у асфалту, и најавио да ће се Град Београд наредних година интензивно бавити решавањем путне инфраструктуре.