РЕКОНСТРУИСАНА СВЕЧАНА САЛА У КОСОВСКОЈ 9 ПО НАЈВИШИМ СТАНДАРДИМА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

25. фебруар 2020.

 

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић отворио је 25. фебруара свечану салу у Косовској улици број 9, чији је пројекат реконструкције реализован у сарадњи са Министарством рударства и енергетике.

 

”Откада је направљена сала, па све до данас, ово су најозбиљнији радови који су урађени. Настављамо да пратимо јединствену политику Владе Републике Србије, Града Београда и развијамо нашу општину. Сала је сад добила ону намену за коју је и направљена, а то је да можемо да је користимо током целе године без обзира на временске услове. Уградили смо најсавременију опрему која постиже енергетску ефикасност. Трудили смо се и успели у томе да на сваки начин опремљеност сале  одговори на потребе одржавања различитих скупова, да као мултифункционалан простор буде доступан свим грађанима Земуна и Београда и да буде центар културног, уметничког и едукативног живота нашег града”, рекао је Матић, додавши да су пројекти енергетске ефикасности спроведени и у делу општинског здања и да ће се и надаље реализовати пројекти који доносе велике уштеде у потрошни електричне енергије и утичу на смањење загађења животне средине.

 

У реконструкцију простора уложено је близу 25 и по милиона динара, од тога је кроз пројекат унапређења енергетске ефикасности министарство рударства и енергетике издвојило нешто више од 11 милиона, док је Oпштина из свог буџета издвојила више од 14 милиона динара.

 

У име Министарства рударства и енергетике Драгана Јовић је нагласила да је Градска општина Земун једина градска општина у Србији која је на досадашњим конкурсима аплицирала и добила средства и међу првима је која је у остављеном року реализовала пројекат унапређења енергетске ефикасности ”Реконструкција термотехничких инсталација приземља пословног објекта у Земуну, ул. Косовска бр.9”

по расписаном конкурсу за целу Србију.

 

Овај добро познати простор многим генерација, сада има нови живот и постаће место многих окупљања, презентација, семинара, конференција, концерата, малих сценских форми.

 

Свечаности је присуствовало руководство Градске општине Земун, представници Министарства рударства и енергетике, као и многобројни грађани.