РЕКОНСТРУИСАНА ФИСКУЛТУРНА САЛА У ШКОЛИ „ГОРЊА ВАРОШ“

12. септембар 2016.

 
Члан Већа Градске општине Земун Владимир Стојковић обишао је реконструисану фискултурну салу у Основној школи „Горња варош“, у присуству директора Илије Мировића, наставника и ученика ове школе.
 
У прилог добре сарадње Општине Земун и школа на територији Земуна говори чињеница, да је Општина изашла у сусрет захтевима школа и издвојила значајна средства за санацију и реконструкцију, тако да су школе спремно дочекале почетак нове школске године.
 
„Градска општина Земун је уложила преко милион и осамсто хиљада динара за уређење фискултурне сале у основној школи ”Горња варош” а надамо се да ћемо и у будућем периоду определити значајна средства за уређење и одржавање осталих школа у Земуну, како би све имале подједнаке услове за рад и боравак деце, без обзира у ком делу Земуна се налазе. Наравно, нећемо стати на овоме, већ настављамо даље да радимо тимски за добробит наших најмлађих суграђана. Трудимо се да ученицима обезбедимо услове што квалитетније образовање, и искрено се радујемо свакој сређеној учионици и реконструисаној фискултурној сали“, изјавио је Стојковић.
 
Директор Основне школе „Горња варош“ Илија Мировић захвалио је Градској општини Земун на подршци и бризи за најмлађе.
 
„Сада наша школа, једна од административно најстаријих у Србији, има реновирану салу која завређује да у њој вежбају будући шампиони, а ова је школа дала многе репрезентативце и врхунске спортисте попут Дејана Станковића“, изјавио је Мировић.
 
На иницијативу Општине Земун, у циљу повећања комфора и безбедности ђака, током распуста урађена је реконструкција фискултурних сала у три школе, у девет школа санирани су тоалети, а током распуста радило се у девет школа на поправци електричних и громобранских инсталација, ревитализацији расвете, замени подова и столарије, санацији водоводне и канализационе мреже и противпожарној заштити.
 
Захваљујући дугој традицији, пријатном окружењу и доброј сарадњи са локалном заједницом, из школских клупа школе „Горња варош“ изашле су генерације успешних ученика.
 
naslovna
 
varos1
 
varos2
 
varos3