РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ “САДА ЗНАМ ДА РЕЦИКЛИРАМ” У ОШ „ГОРЊА ВАРОШ“

20. новембар 2015.

 
У основној школи „Горња Варош“ реализована је завршна фаза еколошког пројекта “Сада знам да рециклирам” за који је средства обезбедила Градска општина Земун, на основу конкурса за финансирање и суфинансирање програма из буџета ГО Земун за 2015. годину, а који спроводи Удружење грађана „Ида“.
 
„Данашња акција је заиста задовољство јер заједно са нашим најмлађим суграђанима дајемо пример како чувамо природу. Као одговорна локална самоуправа желимо да допринесемо едукацији свих грађана, а посебно најмлађих, о заштити животне средине и да им покажемо на који начин се о њој брине. Сигуран сам да ће деца више размишљати о природи ако их ми томе будемо научили. Никада није превише рано да учимо децу одговорном понашању“, истакао је Владимир Костић, члан Већа општине Земун.
 
Прва фаза пројекта је спроведена кроз креативне радионице за групе ученика од 1 до 4 и од 5 до 8 разреда, тако да су сви ученици ове школе били укључени у пројекат. Деца су осликавала кутије које ће им служити за прикупљање отпада унутар школе. Такође, особље школе едуковано је о пројекту, како би се сви укључили и потрудили да програм рециклаже заживи.
 
Друга фаза пројекта подразумевала је едукацију деце о важности рециклирања и чувања природе. Едукација је спроведена такође у две групе, а одржано је и предавање о рециклажи прилагођено свим узрастима. Школи су достављени контејнери жуте и плаве боје за селективно одвајање папира и пластике и постављени у школском дворишту, док су кутије које су малишани дизајнирали постављене у школи.
 
naslovna
 
DSC_3699
 
DSC_3686
 
DSC_3682