РАЗВОЈ ДЕЦЕ ПРИОРИТЕТ ЗАЈЕДНИЦЕ

15. новембар 2016.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић организовао је 15. новембра састанак на којем су присуствовали представници УНИЦЕФ-а Јелена Зајегановић Јаковљевић и Станислава Вучковић, директорка Дома здравља Земун др Ксенија Узуновић, директорка Предшколске установе ”Др Сима Милошевић” Јасмина Боуали Станојковић и директорка Центра за социјални рад Земун Нада Штављанин у вези са применом Програма за унапређење развоја у раном детињству које спроводе Министарство здравља Републике Србије и УНИЦЕФ.
 
У срдачном разговору са представницима институција које воде рачуна о социјалном старању и здрављу најмлађих суграђана, председник Дејан Матић је рекао да током свог одрастања најмлађи суграђани и њихови родитељи или старатељи имају подршку свих институција, а општина Земун ће као и до сада чинити све што је у њеној надлежности да им обезбеди услове за срећно одрастање.
 
На састанку је истакнуто да се у најранијем детињству, почев од рођења до треће године, постављају темељи за животне успехе, здравље и благостање, а пропусти у бризи и стимулацији развоја детета у овом периоду представљају дугорочне последице које се касније не могу у потпуности надокнадити. Зато је учествовање у програмима који промовишу развој деце од великог значаја за напредак како породице, тако и друштва.
 
Sastanak Razvoj dece