РАДОВИ У ВРТИЋУ ”ЗВРК”

20. септембар 2019.

 

У земунском насељу Нови град почели су радови на комплетном уређењу вртића ”Зврк” које финансира Градска општина Земун. У току је уређење фасаде, постављање нове електроинсталације, реновирање мокрих чворова, малтерисање, кречење свих просторија, реконструкција дворишта где ће бити постављени нови реквизити за игру и други грађевински радови.

 

”Наша је обавеза да обезбеднимо једнаке услове за сву децу, без обзира о ком делу Земуна говоримо. Уговорена средства за вртић Зврк износе скоро 29 милиона динара. Наравно, нећемо стати на овоме, већ настављамо даље да радимо тимски за добробит наших најмлађих суграђана. Веома је важно да нам деца бораве у наменском простору који одговара стандардима за негу и васпитање”, каже председник Градске општине Земун Дејан Матић, уз напомену да се искрено радује сваком изграђеном или реновираном вртићу и школи.

 

Недавно је отворен новоизграђени вртић ”Лазар” у Алтини и грађани овог дела Земуна добили су још један савремени објекат. У вртићу у који је уложено 120 милиона динара данас борави око 200 малишана на простору од 1500 квадрата. Прилагођен је за јаслене групе, које су смештене на првом спрату и за вртићку групу која је смештена у приземљу. Изграђен је и опремљен у складу са стандардима који подразумевају негу и васпитно-образовни рад са децом јасленог и вртићког узраста.

 

У договору са управом Предшколских установа ”Др Сима Милошевић” у наредном периоду радиће се у вртићима ”Бубамара”, ”’Мала Сирена”, ”Рода”, ”Камичак”, ”Земунски бисер”, ”Чворак”, ”Бубице” и ”Палчић”, али и у другим објектима где се укаже потреба за интервенцијама.

 

Такође, прво у низу од објеката које ће градити Град Београд, је упрвао у Земуну у Новоградској улици, а вредност радова је 50 милиона динара.