РАДОВИ НА ЗЕМУНСКОЈ ПИЈАЦИ

22. април 2016.

 
Гаврило Ковачевић, члан Привременог органа ГО Земун и Иван Сочо директор ЈКП ”Градске пијаце” обишли су радове на Земунској пијаци.
 
Са реконструкцијом Масариковог трга почело се 15. априла, предвиђено је да радови трају 60 дана, и чувена Земунска пијаца биће поплочана гранитном калдрмом.
 
”Земунска пијаца је својеврстан бренд, и омиљена београдска пијаца, са квалитетним производима и аласком пијацом. У претходном периоду, уређењем, Земун је добио прву трг-пијацу, где се одржавају различите манифестације, од винског трга до прославе Нове године. Модернизацијом капацитета и реконструкцијом, Земунска пијаца постаће аутентична архитектонска целина окружена здањима из 19. века. Подизање квалитета живота грађана Земун је наш приоритет” истакао је члан Привременог органа Гаврило Ковачевић.
 
По речим директора ”Пијаца” Ивана Соча, београдске пијаце постају туристички центри, са професионалним продавцима, задовољним купцима, и кутком за дегустацију производа .
 
”Земунска пијаца је у 19. веку била најмодернија пијаца Балкана и мала је у тим временима услугу кућне доставе. Реконструкцијом пијаца унапређујемо пословање и постављамо нове стандарде у пласирању свежих намирница”, истакао је Сочо.
 
Пре почетка постављања калдрме, била је неопходна замена канализационих и водоводних цеви, што је протеклих недеља радио ”Београдски водовод и канализација”, а и екипе ЈКП ”Београдске електране” радe на санирању топловода.
 
naslovna radovi pijaca
 
foto 1 radovi pijaca
 
foto 2 radovi piajac