ПУТ ДО УСПЕШНОГ ПРЕДУЗЕТНИКА

16. новембар 2018.

Канцеларија за младе у сарадњи са Националном службом за запошљавање 15. и 16. новембра организовала је обуку ”Пут до успешног предузетника”, коју је похађало 60 незапослених лица са подручја Градске општине Земун.

 

Циљ обуке је да незапосленима олакша покретање сопственог посла кроз стицање неопходних знања и вештина и упознавање са начином конкурисања за бесповратна средства и повољне кредите. Током дводневних предавања полазници су имали прилику да науче како да своје идеје претворе у конкретне иницијативе, савладају правне препреке и науче да направе добру пословну стратегију.

 

У име Националне службе за запошљавање заменик директора београдске филијале Синиша Кнежевић полазницима је честитао успешно завршену обуку и том приликом им пожелео да више не буду на евиденцији незапослених, да што пре започну сопствени бизнис и да у што краћем року постану успешни послодавци. Добре резултате рада НСЗ илуструје статистички податак да је у првих десет месеци ове године 3705 лица са евиденције НСЗ у Земуну добило запослење.

 

На крају обуке члан Већа Градске општине Земун Зоран Борјан и руководилац филијале НСЗ у Земуну Драгана Повреновић поделили су полазницима сертификате о успешно савладаним корацима за покретање сопственог посла, а овом свечаном чину присуствовала је и начелница Одељења за програме запошљавања и предузетништво у београдској филијали НСЗ Весна Живковић Костић.

 

Добијени сертификати представљају један од услова за аплицирање на конкурс за бесповратна средства која додељује Национална служба за запошљавање.