ПРВАЦИ ОПШТИНЕ У РУКОМЕТУ

09. новембар 2018.

У склопу пројекта Школски спорт који организује Омладински савез Земуна са Градском општином Земун 29.октобра и 1. и 2.новембра одржана су такмичења земунских средњих и основних школа у рукомету.

 

У категорији средњих школа за мушкарце најуспешнија је била екипа Земунске гимназије,  друго место је освојила Правно – биротехничка школа ”Димитрије Давидовић”, а треће је заузела ”IHTS”. За најбољег играча турнира проглашен је Јакша Вјештица, ученик Земунске гимназије.

 

У женској конкуренцији трећи пут за редом на општинским такмичењима славиле су уенице Економске школе, а за најбољу рукометашицу турнира изабрана је Тамара Божанић из исте школе.

 

У категорији основаца виших разреда у женској конкуренцији су тријумфовале девојчице из Основне школе ”Гаврило Принцип”, школа домаћин општинских такмичења у рукомету,  ”Соња Маринковић” освојила је сребро, а треће место ОШ ”Раде Кончар”.

 

Дечаци из ОШ ”Бранко Радичевић” обезбедили су пласман на градско такмичење, док су друго и треће место освојиле екипе школа ”Михајло Пупин” и ”Лазар Саватић”.