ПРОСЛАВЉЕНА 61. ГОДИНА КБЦ ”БЕЖАНИЈСКАКОСА”

24. мај 2017.

 
Свечаном академијом Клиничко-болнички центар ”Бежанијска коса” обележио је 61. годину постојања. Испред Градске општине Земун свечаности је присуствовао помоћник председника Градске општине Земун Славиша Топаловић и члан Већа Драган Матијевић.
 
Градска болница за грудоболне на Бежанијској коси основана је 1953. године, а за првог управника постављен је др Љубиша Илић.
 
Тим поводом у свечаној сали сарадницима и добротворима додељене су пригодне плакете и захвалнице који су у дугој историји ове болнице допринели да постане једна од најугледнијих здравствених центара у Србији.
 
Клиничко-болнички центар обавља високоспецијализовану специјалистичко-консултативну поликилинички и стационирану здравствену делатност на терцијарном нивоу, а за становништво града Београда и здравствену делатност на секундарном нивоу. Носилац је развојних програма у медицини и здравственој заштити и имплементацији нових дијагностичких и тераписких поступака. КБЦ ”Бежанијска коса” је и база висококвалитетне медицинске едукације.