ПРОСЛАВЉЕНА НОВА ГОДИНА НА ВЕЛИКОМ ТРГУ

04. јануар 2016.

 
По први пут је на Великом тргу у Земуну организован дочек Нове године. У најлуђој ноћи, неколико хиљада грађана забављали су кантаутор Влада Канић и тамбураши ”Горња варош”, КУД ”Бранко Радичевић”, бендови Мено Мосо и Зарђали ексер, група ”Сиа” и звезда вечери – Жељко Шашић. У поноћ је за посетиоце приређен и ватромет.
 
На препуном тргу, уз кувано вино и ракију, уживало се до раних јутарњих часова.
 
Председник општине Земун, Дејан Матић дочекао је Нову 2016. годину на Великом тргу и у поноћ се обратио присутнима, пожелевши им све најлепше, уз велику захвалност што су се појавили у толиком броју и тиме учинили да овај дочек за све буде посебан и незабораван. Посебно се захвалио Удружењу грађана ”Мој град 11080”, који је био и иницијатор и организатор овог дочека.
 
У току новогодишње ноћи председник Дејан Матић и члан Већа Гаврило Ковачевић обишли су Полицијску управу Земун и пожелели дежурним полицајцима да имају што мање посла у Новој години.
 
Земун је у 2016. годину ушао Улицом отвореног срца. Малишани су уживали у дечијој представи популарног Пеђолина, али и вратоломијама кловнова и забави луна парка.
 
Хуманитарном програму су се прикључили председник општине Земун Дејан Матић, заменик председника Дамир Ковачевић, начелница Управе општине Земун Наташа Ђукић, председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац, секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић и чланoви Већа Гаврило Ковачевић и Драган Матијевић. Присутни представници општине Земун били су добри домаћини градоначелнику Београда Синиши Малом.
 
”Све улице у Београду у којима се организује ова манифестација су Улице отвореног срца и имају хуманитарни карактер. На овај начин, од првог дана нове године показујемо велико срце нашег града и помажемо онима којима је помоћ најпотребнија”, рекао је градоначелник Синиша Мали, који је у феноменалној атмосфери радости и даривања разговарао са децом и грађанима.
 
Председник општине Земун Дејан Матић се захвалио свим учесницима новогодишњег програма, као и грађанима који су показали солидарност учествујући у манифестацији Улица отвореног срца.
 
Прикупљена средства ће бити уручена Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије ”Др Вукан Чупић”. На донацији се захвалио директор Института др Радоје Симић, који је рекао да ће нове инфузионе пумпе спасити живот малим пацијентима.
 
naslovna nova godina zemun
 
foto 1 nova godina zemun
 
foto 2 nova godina zemun
 
foto 3 nova godina zemun
 
foto 4 nova godina zemun
 
policijska uprava Nova godina
 
foto 5 ulica otvorenog srca zemun
 
foto 6 ulica otvorenog srca zemun
 
foto 7 ulica otvorenog srca zemun
 
foto 8ulica otvorenog srca zemun