ПРОМОВИСАН ПРОЈЕКАТ ”ЗАПОСЛИМО ЗЕМУН”

11. јул 2018.

Градска општина Земун је у сарадњи са Националном службом за запошљавање (НСЗ) 11. јула у Господској улици промовисала заједнички, дугорочни пројекат “Запослимо Земун”, који незапосленима представља актуелне послове, а послодавцима који потражују одређене профиле радника омогућује умрежавање. Представљању понуде послова и нефинансијских мера, субвенција и помоћи у запошљавању присуствовао је члан Већа општине Земун Драган Матијевић, заменик директора београдске филијале НСЗ Синиша Кнежевић и руководилац филијале НСЗ Земун Драгана Повреновић.

 

“Захваљујући изванредној сарадњи са НСЗ за последње две године значајно смо смањили стопу незапослености, са око 13 хиљада на 9.700 активних тражилаца посла. Изласци на терен и јавна представљања понуда на централним пунктовима у свим деловима Земуна показали су се изузетно корисним и за незапослене и за послодавце”, каже Драган Матијевић.

 

Око 30 послодаваца понудило је више десетина слободних радних места за све профиле, чак и висококвалификоване, те је једна приватна поликлиника исказала потребу за епидемиологом и плаћену специјализацију, вишим медицинским сестрама, а други су спремни да ангажују и дипломиране васпитаче.

 

“Данас смо на пункту имали и послодавце”, истакла је Повреновић, подсећајући да је мисија оваквих акција враћање поверења грађана у институције система, и да су услуге НСЗ и за незапослене и за послодавце бесплатне.

 

У наредном периоду пројектом је предвиђено да се у оквиру “Дана умрежавања” организују пословни сусрети и пригодне промоције. У оквиру пројекта биће урађена статистичка анализа броја незaпослених по одређеним критеријумима, затим истраживање радне снаге, као и анкетирање послодаваца везано за људске ресурсе.