ПРОМОВИСАН МУРАЛ ЗАХВАЛНОСТИ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА У НАСЕЉУ НОВА ГАЛЕНИКА

06. мај 2020.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић, директорка Дома здравља Земун др Александра Цветковић, директор КБЦ Земун др Драгош Стојановић и директор ЈКП ”Јавно осветљење” Александар Цинцар Поповски 6. маја обишли су стамбени објекат у улици Вере Димитријевић 31, у насељу Нова Галеника, на коме је осликан мурал посвећен здравственим радницима и захвалили се вредним ауторима, члановима Удружења ”Глас младих Земуна”, који су за само шест часова својим ликовним делом улепшали ово насеље.

”Овај мурал на један искрен и дирљив начин приказује захвалност грађана здравственим радницима. Било би лепо да сви крајеви Србије на овакав начин покажу захвалност за све оно што су лекари, медицинске сестре и сви који учествују у лечењу и збрињавању пацијената радили данима и ноћима у здравственим установама како би помогли нашим суграђанима зараженим вирусом корона. Потрудићемо се да и остали делови наше општине добију овакав мурал”, рекао је Матић и упутио захвалност младима који су дали немерљив допринос израдом оваквих уметничких дела, али и аплаузима које свако вече упућују здравственим радницима.

Директори Дома здравља Земун и КБЦ Земун су се захвалили члановима Удружења ”Глас младих Земуна”, уз напомену да оваква дела дају нову енергију и снагу свим здравственим радницима.

Величина мурала је 3 x 3,5 метара. За израду су коришћене најквалитетније боје које су отпорне на све временске услове. На муралу је приказан супермен који салутира здравственим радницима.