ПРОМОЦИЈА МУНЗИК ФЕСТА – ФЕСТИВАЛА ДЕМО БЕНДОВА СРБИЈЕ

11. јул 2019.

 

 

У сусрет првом МУНЗИК ФЕСТУ, тродневном представљању неафирмисаних музичких бендова на Земунском кеју од 19. до 21. јула, организатори, Канцеларија за младе Градске општине Земун и Уметничка агенција Mousai Art, 10. јула су на пункту постављеном испред Летње позорнице заинтересованим пролазницима промовисали овај јединствен музички догађај.

Запослени и волонтери, одевени у мајице на којима је писало МУНЗИК ФЕСТ, са видљивим ролаповима са репертоаром за све дане овог музичког фестивала, плакатима и флајерима које су делили заинтересованима, док су са разгласа емитовани рекламни џинглови, упознали су пролазнике са догађајем који ће представити нови звук српске музичке сцене. На МУНЗИК ФЕСТУ ће се, наиме, у три фестивалска дана, представити у најбољем светлу бендови из Суботице, Апатина, Панчева, Новог Сада, Крушевца и Београда.

Несебичну подршку кампањи пружио је и члан Већа ГО Земун Зоран Борјан.

Фестивал јединствен у Београду и шире организује се како би се пружила шанса младим групама да представе и себе и широку палету музичких праваца који се негују у овом тренутку у Србији, у време када су прилике за наступе, сем у понеком клупском простору, изузетно ретке, те се очекује веће интересовање поклоника модерног звука.

Првог дана викенда, у петак 19. јула  у поподневним часовима МУНЗИК ће отворити  група ”Синдром” из Панчева, после које ће на сцену изаћи ”Shommytto & Ksoa” из Београда, ”Two Fingers” из Новог Сада и ”Кени није мртав” из Крушевца.

Наредне вечери , 20. јула, наступиће ”Реци цимет” из Београда, ”Mac Tire” из Новог Сада, бенд из престонице ”Велики одмор” и ”The Coil”из Суботице.

 

Планирано је да музички састави из Београда ”Алеја великана”, ”Door Window 9” и ”Сомбелена”, са гостима из Апатина ”Прљави Ромео” 21. јула затворе прво издање  ”Мунзик феста”. И да, наравно, Земун, који је увек био расадник музичких звезда и угледних и цењених музичара (Влада и Бајка, Ју група, Срђан Марјановић, Саша Ковачевић, дуо ”Модерато”, Бел темпо, Саша Локнер, Block out и многи други) постане традиционално и јединствено место окупљања демо бендова из целе Србије.