ПРОЛЕЋДАН У ЗЕМУНУ

28. април 2016.

 
У Правно-биротехничкој школи ”Димитрије Давидовић” одржана је традиционална манифестација под називом ”Пролећдан”.
Манифестацији су присуствовали члан Привременог органа ГО Земун Ненад Врањевац, представници Града Београда, образовних установа, представници Руског дома, као и личности из јавног живота Србије.
 
Програм су отворили чланови Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, и садњом ”бреста од Сибира” почеле су ”Пролећне чаролије”, изложбе Стари занати, У сагласју – бренд Верица Ракочевић, Пчела –најбољи човеков пријатељ, Право из самовара, Здрав к’о дрен, Прича о светлости, Сибирска ризница, Добро дрво, и Понешто о Русији.
 
Ненад Врањевац се захвалио школи, ђацима и свим учесницима ”Пролећдана”, јер се управо из Земуна шаље порука космополитизма, незаустављиве и креативне младалачке енергије којом се надилазе све границе, али и упозорење да почињемо да чувамо и обнављамо природу, тек онда када постајемо свесни да зависимо од њених благодати.
 
У такмичарском делу програма ученици су изводили композиције домаћих и страних аутора, жири у саставу Ђорђе Давид, музичар, Вељко Кузманчевић, композитор и Андреј Лехки, бенд Индијанци одлучили су да је овогодишњи победник Борислав Јанковић и Позоришна радионица ”ДД”.
 
NASOVNA PROLECDAN
 
FOTO 1 PROLECDAN
 
FOTO 2 PROLECDAN
 
FOTO 3 PROLECDAN
 
FOTO 4 PROLECDAN