ПРОБУДИ ДУНАВ

23. април 2019.

У Клубу посланика 23. априла одржана је промоција пројекта ”Пробуди Дунав” коју организује Агенција за управљање лукама.

 

Пројекат ”Пробуди Дунав” има за циљ повећање видљивости, обима и квалитета услуга на путничким пристаништима на Дунаву, као и промоцију наутичког саобраћаја и туризма доњег и горњег Подунавља, повезујући десет аутентичних градова.

 

”Земун је дефинитивно део овог пројекта, и са изградњом пристаништа је важна тачка у развоју туристичких потенцијала Дунавског региона. Земун као специфична, разнородна и општина са дугом историјом и богатом културном и природном баштином има ретке потенцијале за економски развој кроз туристичку понуду. Тренутно се ради на снимању тла, грађевински радови на конструкцији су у току и до краја године очекујемо њихов завршетак, када ће туристички крузери који су до сада само пловили поред Земуна моћи и да се задрже и туристи упознају са свим оним што Земун има, од културно-историјских споменика које обнављамо до надалеко познате гастрономске понуде и гостопримства” истакао је председник Градске општине Земун Дејан Матић.

 

Презентацији пројекта присуствовала је и начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић.

 

Многобројни партнери на пројекту презентовали су активности, циљеве и планове који ће се спроводити у оквиру пројекта.

 

Дунав је једна од најважнијих водених саобраћајница у Европи и окосница је велике регије – Подунавља, у којој живи више од 200 милиона људи.