ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА БУДУЋЕ МАЛЕ МАТУРАНТЕ

18. јануар 2020.

 

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић присуствовао је 18. јануара у Основној школи ”Соња Маринковић” почетку припремне наставе за полагање мале матуре за ученике осмих разреда основних школа у Земуну.

 

Ове године по пети пут Градска општина Земун организује бесплатни програм припремне наставе, са циљем да се ученицима помогне у остваривању што бољих резултата на пријемном испиту и упису у жељене средње школе.

 

Обраћајући се ученицима председник Матић пожелео им је много успеха у даљем школовању и истакао да Градска општина Земун иницира и промовише бројне програме за унапређење квалитета живота младих.

 

”Градска општина Земун иницира и промовише многобројне програме за унапређење квалитета живота младих. Реализацијом бесплатне припремне наставе помажемо родитељима да не плаћају приватне часове, а ђацима смо пружили прилику да се адекватно припреме како би уписали жељене школе. Зато им поручујемо да буду вредни, истрајни и резултати сигурно неће изостати”, рекао је Матић, уз напомену да Општина прати њихов рад током процеса школовања, награђује успехе како ученика, тако и наставника, улаже у школску инфраструктуру, у развој спорта и промоцију здравих стилова живота.

 

Од 1555 ученика осмих разреда, 1151 њих ће, уз сагласност својих родитеља, у групама, у данима викенда похађати припремни програм. За реализацију овог програма биће ангажовано 20 наставника математике и српског језике који имају најбоље постигнуте резултате у раду. Настава ће се одржавати у основним школама ”Бранко Радичевић”, ”Светозар Милетић”, ”Соња Маринковић” и у Школи за децу оштећеног вида ”Вељко Рамадановић”.\