ПРЕЗЕНТАЦИЈА ТУРИСТИЧКИХ ПОТЕНЦИЈАЛА ОПШТИНЕ ЗЕМУН

22. фебруар 2016.

 
Градска општина Земун и Туристички центар Земун ове године од 18. до 21. фебруара традиционално су представили туристичке потенцијале Земунa на 38. Међународном сајму туризма. Сајам туризма је одржан под слоганом ”Где још нисте били”. Учествовало је 1153 излагача из 55 земаља, а Словенија је била овогодишњи партнер најзначајније манифестација те врсте у региону Југоисточне Европе.
 
На штанду Туристичког центра Земун, 20. фебруара, приказан је туристички, културни, угоститељски и гастрономски потенцијал Земуна. Посетиоце који су били заинтересовани за земунску туристичку презентацију као прави домаћини дочекали су председник општине Земун Дејан Матић, председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац, члан Већа ГО Земун Драган Матијевић, начелница Управе ГО Земун Наташа Ђукић, секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић и директор Туристичког центра Земун Милош Бубњевић.
 
”Међународни сајам туризма је добра прилика да иностраној и домаћој публици презентујемо све оно чиме се Земун поноси, а то су богата културна баштина и изванредни еколошки, спортски и хотелијерско-угоститељски потенцијали. Изнад свега поносни смо на то што нам се у Земуну гости угодно осећају без обзира на време и годишње доба када га посећују и увек нам се радо врате”, рекао је председник Градске општине Земун Дејан Матић.
 
Општина Земун приредила је занимљив програм на којем је приказано све оно што нуди страним и домаћим туристима. На штанду Земуна посетиоци су имали прилику да виде шта је све урађено у Земуну и шта је оно што нас очекује у будућности, континуитет развоја наутичког, културног, спортског, гастрономског и манифестационог туризма.
Фокус овогодишње презентације Земуна стављен је на јединствени театар на отвореном ”Лето на Гардошу”.
 
”Ове године прослављамо мали јубилеј, 15 година од када љубитељи лепе уметности могу да уживају у представама и концертима под отвореним небом на летњој сцени Гардоша. И за ову годину припремили смо пуно позоришних премијера и квалитетних концерата”, рекао је директор Туристичког центра Земун Милош Бубњевић.
 
Госте је поздравио дугогодишњи уметнички директор манифестације ”Лето на Гардошу” Иван Клеменц, који је подсетио све присутне на значај ове манифестације у туристичкој понуди Београда. Нови изглед гардошке сцене најавила је глумица Мирка Васиљевић, а глумци Тања Бошковић и Раде Марјановић извели су део свог ”Малог кабареа”. У музичком делу презентације присутне је забављао бенд ”Гарави сокак”, а љубитељи књижевности су имали прилику да се друже са списатељицом и новинарком Мирјаном Бобић-Мојсиловић.
 
На Београдском сајму, осим Сајма туризма, посетиоци су имали прилику да посете и Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме, Међународни сајам вина и Сајам сувенира ”Посетите Србију”.
 
naslovna
 
SAJAM TURIZMA kolaž1
 
SAJAM TURIZMA kolaž2