ПРЕВЕНТИВНИ ГИНЕКОЛОШКИ ПРЕГЛЕДИ

13. март 2017.

 
У циљу превенције рака грлића материце Градска општина Земун је у сарадњи са Домом здравља ”Земун” организовала лекарске прегледе. Ова акција је намењена највише женама које су запослене и које нису у могућности да у току радне недеље посете лекара.
 
”Март је Међународни месец борбе против карцинома, а Градска општина Земун је покренуала иницијативу да март буде и месец жене. Наше мајке, сестре, супруге и баке су темељ породице и целокупног друштва. Превентивни прегледи су само још један начин да им се одужимо за све што чине”, рекао је председник Матић обилазећи Службу за здравствену заштиту жена и позвао представнике удружења грађана да се обрате Општини како би заједно креирали активности и радили на унапређењу целокупне заједнице.
 
Директорка Дома здравља ”Земун” др КсенијаУзуновић нагласила је добру сарадњу са Градском општином Земун, која је изузетно важна у организовању превентивних кампања.
 
Савет за здравство, социјалну и дечију заштиту ГО Земун у сарадњи са здравственим установама, школама, обдаништима и удружењима грађана ради на подизању свести грађана о неопходности очувања здравља.