ПРЕВЕНТИВНИ ГИНЕКОЛОШКИ ПРЕГЛЕДИ

30. септембар 2017.

 
У циљу превенције рака грлића материце на иницијативу Градске општине Земун, 30. септембра, у сарадњи са Домом здравља Земун организовани су лекарски прегледи. Ова акција је намењена највише женама које су запослене и које нису у могућности да у току радне недеље посете лекара.
 
”Није први пут да на иницијативу Градске општине Земун, Дом здравља организује превентивне лекарске прегледе. Наша иницијатива је резултат добре комуникације, како са свим грађанима Земуна, тако и са надлежним институцијама, да би смо те потребе грађана спровели у дело. Ово није једина врста превентивних прегледа који ће бити организовани од стране Дома здравља Земун”, рекао је Матић уз напомену да суграђани очекују да се посебна пажња посвети превенцији од кардиоваскуларних обољења али и дијабетеса.
 
Градска општина Земун ће наставити са праксом организовања интерактивних трибина и прегледа, јер је превенција најважнија у борби за здравље. Директорка Дома здравља Земун др Ксенија Узуновић нагласила је добру сарадњу са Градском општином Земун, која је изузетно важна у организовању превентивних кампања.
 
Савет за здравство, социјалну и дечију заштиту Градске општине Земун и надаље ће сарађивати са здравственим установама, школама, обдаништима и удружењима ради подизања свести грађана о неопходности очувања здравља.