ПРЕВЕНТИВА ОД ПОПЛАВА У УГРИНОВЦИМА

13. мај 2015.

 
Дирекција за путеве Града Београда започела је изградњу и поправку ћуприја у насељу Угриновци, у Београдској улици. Спуштају се риголе за 1,2 метра у односу на постојеће, како би и ћуприје, поред нових пропуста промера фи-800, одводиле вишак атмосферских вода за случај обилнијих падавина.
 
”Угриновци немају кишну канализацију, те је прошле године у време поплава, вода поплавила дворишта. У сарадњи са стручњацима пронашли смо решење којим ћемо вишак падавина и подземних вода успешно спроводити у сливни канал ‘Галовица’. Радови на каналима дуж улица Београдске и Крњешевачке у дужини од шест километара, трајаће две године”, рекао је приликом обиласка градилишта у Угриновцима помоћник председника општине Земун Славиша Топаловић.
 
У Угриновцима се ради и на проширењу Школске улице у дужини од 100 метара, са садашњих 3,5 на 9 метара, чиме се обезбеђује несметан пролаз камиона до оближњих магацинских складишта значајних привредних субјеката који послују на територији општине Земун. Радови подразумевају и измештање бандера, као и пратеће инсталације на потезу скретања из Школске у Београдску улицу, а у плану је и проширење целокупне трасе.
 
naslovna ugrinovci
 
foto 1 ugrinovci
 
foto 2 ugrinovci
 
fofot 3 ugrinovci
 
foto 4 ugrinovci