ПРЕПОЗНАЈМО И САЧУВАЈМО НАСЛЕЂЕ

29. септембар 2016.

 
У Библиотеци ”Свети Сава”, 28. септембра, многобројна публика, првенствено основци, имали су прилику да у оквиру предавања и едукативне радионице коју је припремила мр Естела Радоњић Живков, из Републичког завода за заштиту споменика културе, сазнају све о важној теми, а то је ”Препознајмо и сачувајмо наслеђе”.
 
Дејан Шкаљац, заменик председника Скупштине градске општине Земун захвалио се стручњацима из Републичког завода за заштиту споменика културе, библиотеци ”Свети Сава”, домаћину скупа, и нарочито ђацима који су показали велико интересовање да сазнају како препознати, вредновати и сачувати културно наслеђе.
 
Предавач, мр Естела Радоњић Живков је публику провела кроз процес идентификације и верификације културног добра. На популаран и веома садржајан начин јавности су предочене чињенице које говоре о културном наслеђу Републике Србије и о важности очувања и правилног третирања, како материјлног културног добра, тако и нематеријалне културне баштине.
 
Ђаци земунских основних школа су у живој дискусији исказали и показали да разумеју шта је то културно наслеђе, да знају да га препознају у својој средини и да су у оквиру васпитно-образовног система посетили многе историјске тачке у Србији.
 
Предавање у библиотеци је још један догађај којим Земун обележава манифестацију ”Дани европске баштине”, држећи се овогодишње теме ”Културно наслеђе и заједнице – живети са наслеђем”.
 
naslovna nasledje
 
foto 1 nasledje
 
foto 2 nasledje
 
foto 3 nasledje