ПРЕДСТАВЉЕНИ ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛИ ЗЕМУНА НА 41. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА

25. фебруар 2019.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић са сарадницима – секретаром Скупштине Градске општине Земун Марком Јанковићем и начелницом Управе Катарином Зрилић присуствао је 23. фебруара презентацији туристичких, културних, угоститељских и гастрономских потенцијала Земуна која је одржана у оквиру 41. Међународног сајма туризма у хали 4 Београдског сајма. 

 

Туристичко-културни центар Градске општине Земун приредио је богат програм у оквиру кога је наступио драмски уметник Миленко Павлов и тамбураши са исечком из кабареа. Посетиоци су имали прилику да виде шта је све урађено у Земуну и шта је оно што нас очекује у будућности – континуитет развоја наутичког, спортског, гастрономског и манифестационог туризма.

 

Градска општина Земун је приказала своје највеће туристичке адуте: Гардош, Земунски кеј, дунавску плажу Лидо, Градски парк, галерије, ресторане, сакралне објекте, као и све друго што има, што нуди и чиме се поноси.

 

”Туристичку понуду Земуна у првом плану оплемењују Земунци који су пре свега добри домаћини. И ове године настављамо са интензивним развојем туристичке понуде. Захваљујући одличној сарадњи са републичким и градским институцијама реализоваћемо неколико изузетно важних пројеката. Најважнија инвестиција за Земун, али и за Београд је изградња Међународног путничког пристаништа. Реализацијом овог пројекта вратићемо пристаниште где је већ постојало пре двеста година. Посетиоци неће више пролазити поред Земуна, него ће упознавати богату културну баштину, уживати у различитим садржајима и изузетној угоститељској понуди. Реализовали смо многобројне пројекте. Уређена је Летња сцена на Гардошу, обвновљен је Градски  парк, шеталиште крај Дунава, и део инфраструктуре у оквиру културно-историјске целине ”Старо језгро Земуна”. Радимо на реконструкцији бедема средњевековне тврђаве крај Миленијумске куле, степеништа и прилазних путевева који воде ка Гардошу. Земун постаје један од туристичких бисера Београда, а самим тим и једна од најатрактивнијих туристичких локација у Србији”, рекао је Матић.

 

Међународни сајам туризма је ове године трајао од 21. до 24. фебруара под слоганом ”Лето је ближе него што мислите”, као највећа и најзначајнија туристичка манифестација у југоисточној Европи. На сајму су промовисани најновији трендови и збивања у међународној туристичкој индустрији, нови концепти и могућности за путовања, као и нове перспективе у развоју туристичког бизниса.