ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ ”ПОЛИЦИЈА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ”

25. мај 2015.

 
У организацији Управе полиције МУП Републике Србије, Полицијске управе за град Београд и Полицијске станице Земун, 20. маја 2015. године, у Мониторинг сали ПС Земун представљен је пројекат „Полиција у локалној заједници“. Испред општине Земун презентацији су присуствовали помоћник председника ГО Земун Душко Тарбук и секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић.
 
У циљу побољшања безбедности у локалној заједници иницирано је образовање Савета за јавну безбедност градске општине Земун. Функција и улога општинског Савета за безбедност ће бити размена информација, дефинисање проблема и усвајање програма за решавање конкретних безбедносних проблема.
 
На презентацији је истакнуто да ће од 1. јуна почети са радом тзв. ”контакт полицајци” који ће за почетак бити распоређени на територији Земун Поља. Полицијски службеници, који су одређени као контакт, оствариваће директну комуникацију са грађанима.
 
У наредном периоду биће организован велики број предавања, семинара, радионица на теме опасности од злоупотреба дрога, вршњачког насиља, насиља у породици, нарушавања јавног реда и мира и др.
 
Полицијски службеници ПС Земун су најавили да ће од 1. јуна почети са радом Фејсбук страница ПС Земун.
 
IMG_0463