ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЗЕМУН ПОСЕТИО КЛУБ ЗА СТАРИЈЕ ”ДРАГИША ЋИРИЋ”

30. септембар 2017.

 
Поводом 1. октобра – Међународног дана старијих особа, председник Градске општине Земун Дејан Матић и секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обишли су 30. септембра Дневни центар и клуб за старије ”Драгиша Ћирић” у Земуну.
 
У срдачном разговору са директорком Геронтолошког центра Београд Сузаном Мишић и корисницима клуба, представници општине Земун и града Београда су истакли да није само овај датум, нити дан оснивања овог клуба повод за посету, већ намера да се кроз стални дијалог са старијим суграђанима сазна како проводе време, да се донесу поклони и кроз дијалог као прави сервис грађана буде од помоћи.
 
”Посета клубу за наше старије суграђане само је још један израз захвалности за све што су за нас урадили, за спречавање пропадања Србије и враћања града Београда и градских општина на пут нових инвесиција у Србији, пут раста привреде. Знамо да су наши најстарији суграђани били свесни тога и били стрпљиви. Зато им пензије нису касниле ни дана, зато могу очекивати до краја године једнократну помоћ и повећање пензија од Нове године. Све време смо за њих организовали јавне радове помоћи у кући, бесплатне програме у виду излета, рекреације, радионицe, различите курсеве и са том праксом ћемо наставити”, рекао је Матић.
 
Будући да је простор клуба у Бежанијској улици мали за одржавање свих радионица које старији суграђани намеравају да оснују, као и да је удаљен онима који живе у периферним деловима општине, Градска општина Земун ће на инцијативу пензионера до краја године уступити Геронтолошком центру Београд, односно Радној јединици Дневни клубови и центри адекватан простор у Батајници.
 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић је подсетио суграђане да је уторак од 11 часова у његовом кабинету време резервисано за ”Сат разговора за наше најстарије”.