ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЗЕМУН ОТВОРИО ЗЕМУНФЕСТ

19. август 2019.

 

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић 17. августа на Великом тргу свечано је отворио традиционалну манифестацију ”Земунски отворени фестивал – ЗЕМУНФЕСТ” и том приликом истакао да је  протеклих пет година фестивала значајно допринело туристичкој понуди Земуна.

”Наша општина има шта да понуди, а поред Лета на кеју, Гардошу и Лиду, ту је и много тога другог, попут Земунског фестивала који са правом заузима место као традиционална манифестација. Општина ће и даље обезбеђивати средства за ову манифестацију, баш као што их улажемо у пројекте који Земун из дана у дан чине лепшим местом за живот. Уређује се 70 фасада, заједнички реализујемо многе друге пројекте, градимо пристан како би Земун вратили на туристичку мапу Европе и угостили све оне који крузерима пролазе кроз Београд. Земун је познат као добар домаћин, место са добрим ресторанима и многим културним садржајима, а Земунски фестивал је још једна од манифестација која то потврђује”, рекао је Матић.

Ова манифестација се одржава под покровитељством Градске општине Земун, Града Београда и Министарства омладине и спорта Републике Србије, а у организацији Удружења грађана ”Клуб младих Земун”, ”АЛЕФ 2018” и ”Земунфест”.

У периоду од 17. до 23. августа 2019. године, на Великом тргу и Магистратском тргу посетиоци ће бесплатно моћи на две сцене да уживају у врхунским филмским остварењима, театру на отвореном, концертима познатих група, изложби слика и игранкама у стилу шездесетих година прошлог века. Посебан сегмент чини дечија зона у оквиру које ће бити организовано позориштанце, радионице мозаика, сликарства, стрит-арта, цртања графита, као и школа фотографије, филма и изложбе свега онога што су малишани током боравка на овој предивној локацији урадили.

Отварању су присуствовали члан Већа Градске општине Земун Жарко Дроњак и секретар Скупштине градске општине Земун Марко Јанковић.

 

 

Програм Земунфеста