ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЗЕМУН И ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА ОТВОРИЛИ ВРТИЋ ”ЛАЗАР” У АЛТИНИ

12. септембар 2019.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић, градоначелник Београда професор др Зоран Радојичић, секретар Секретаријата за инвестиције Лука Петровић, секретар Секретаријата за образовање и дечију заштиту Славко Гак, директорка ПУ ”Др Сима Милошевић” Јасмина Боуали Станојковић са сарадницима 12. септембра отворили су новоизграђено обданиште ”Лазар” у насељу Алтина.

Изградњом вртића ”Лазар” грађани овог дела Земуна, добили су још један савремени објекат. У вртићу борави око 200 малишана, на простору од 1500 квадрата. У изградњу вртића уложено је 120 милиона динара. Прилагођен је за јаслене групе, које су смештене на првом спрату и за вртићку групу која је смештена у приземљу. Изграђен је и опремљен у складу са стандардима који подразумевају негу и васпитно-образовни рад са децом јасленог и вртићког узраста.

”Ово је пример јединствене политике, заједничког интересовања и стварања услова за нашу будућност, за нашу децу. Грађани Алтине су добили дуго жељени објекат у којем ће наши најмлађи стицати прва знања и склапати прва другарства. Са изградњом објекат започето је 2007. године. Великим радом, стрпљењем и залагањем градоначелника Зорана Радојчића, његових сарадника и претходног градоначелника Синише Малог данас смо у прилици да посетимо малишане који овде бораве. Општина Земун је издвојила велика средства за адаптацију, санирање и реконструкцију вртића на нашој територији, да свако двориште буде опремљено најсавременијим играчкама, љуљашкама и клацкалицама, да нам деца буду здрава, сигурна и безбедна. То нам је циљ и тим путем идемо даље”, рекао је председник Матић, који се том приликом захвалио свима који су учествовали у изградњи вртића и остваривању овог великог сна.

Градоначелник професор др Зоран Радојичић је истакао да као одговорно друштво дајемо свој допринос у остварењу циља да сва деца у Београду могу без листи чекања да бораве у обданишту.

”Пре три године имали смо десет хиљада малишана која су чекала своје место у обданишту, а данас имамо око 2300 деце која су на овој листи. У Земуну је њих око 500. Као и до сада, одговорно ћемо се односити према овом проблему. Очигледно је да се са децом која своје време проводе у обдаништима ради на прави начин. Посебно ми је драго што између малишана постоји добра и здрава комуникација. Током посете вртићу у Алтини имао сам прилику да видим перформанс у коме су малишани давали јасне поруке деци са посебним потребама”, рекао је градоначелник Радојичић.

Свечаном отварању вртића ”Лазар” присуствовали су заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић, председник Скупштине Градске општине Земун Ненад Врањевац, секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић, чланови Већа Градске општине Земун Владимир Костић и Предраг Јевремовић, као и подсекретар Секретаријата за образовање и дечију заштиту Игор Раичевић.