ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЗЕМУН ДЕЈАН МАТИЋ И МИНИСТАР ОДБРАНЕ АЛЕКСАНДАР ВУЛИН ОБИШЛИ ПОНТОНСКИ МОСТ

09. јул 2019.

 

Поводом почетка купалишне сезоне на Лиду председник Градске општине Земун Дејан Матић са министром одбране Александром Вулином, замеником начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајором Петром Цветковићем, шефом Кабинета министра одбране бригадним генералом Синишом Кресовићем, замеником команданта Копнене војске бригадним генералом Владетом Балтићем и командантом Речне флотиле капетаном бојног брода Андријом Андрићем обишли су логорске просторије понтоњерске јединице Војске Србије која је поставила понтонски мост до плаже Лидо и том приликом присуствовали показној вежби спашавања дављеника Службе трагања и спашавања на води и гашењу пожара код војног радног логора на Великом ратном острву.

”Градска општина Земун и Туристички културни центар Земун, који је организатор већ дуги низ година манифестације Лето на Лиду, припремили су богат културно-уметнички и рекреативни програм, пешачке туре по Великом ратном острву, тако да је довољно пронаћи слободно време за уживање у свему ономе што ова природна оаза нуди”, рекао је председник Матић и захвалио се Војсци Србије на постављању и одржавању понтонског моста који повезује плажу Лидо са Земунским кејом.

Речна флотила копнене војске Србије са својим понтоњерским јединицама поставила је понтонски мост од Земунског кеја до плаже Лидо дужине од 330 до 360 метара у зависности од водостаја. Ширина понтонског моста коју користе пешаци и возила комуналних служби је 215 сантиметра.

”Војска Србије је увек спремна да помогне грађанима. Наша традиционална сарадња са Градском општином Земун омогућила је да грађани и ово лето безбедно проведу на свом Лиду. Ми смо искористили ову прилику да проверимо спремност посаде речне флотиле, тако да смо показали да можемо да заштитимо сваки део територије наше земље, па и кад су реке у питању”, рекао је министар Вулин.

У сарадњи са надлежним институцијама Градска општина Земун је обезбедила све услове за пријатан боравак на ”земунском мору”, уређена је плажа и терени за спортове на песку, обезбеђени тушеви и угоститељски пултови.