ПРЕДСЕДНИК МАТИЋ ОБИШАО МЕСТО САОБРАЋАЈНЕ НЕСРЕЋЕ У УЛИЦИ ЦАРА ДУШАНА

12. фебруар 2020.

 

 

У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила 12. фебруара у Улици цара Душана у Земуну, у раним јутарњим часовима, једна особа је погинула, а три су повређене. Директан судар је  изазвало путничко возило које је налетело на аутобус приватног превозника на линији 45, који је потом ударио у аутобус ГСП на линији 15. Председник Градске општине Земун Дејан Матић  је обишао место несреће и у најтежим тренуцима био је у координацији са челницима Града Београда, КБЦ Земун и службама које су урадиле увиђај.

”Једном бахатом вожњом догодила се велика трагедија у којој је возач аутобуса изгубио живот. Градска општина Земун је основала Савет за безбедност саобраћаја и по броју акција које спроводимо на нивоу Републике Србије постижемо запажене резултате. Наш циљ је да превентивним акцијама укажемо на значај одговорног понашања у саобраћају. Одржали смо многобројне трибине, како за најмлађе, тако и за наше старије суграђане, јер живот нема цену. Апелујем на надлежне институције да сви заједно дамо допринос у организовању што више превентивних акција, да утичемо на повећање одговорности свих учесника у саoбраћају, а уколико је потребно и законску регулативу треба пооштрити како би спасили недужне животе”, рекао је председник Матић изразивши саучешће породици погинулог возача ГСП Београд.

Место саобраћајне несреће је обишао и заменик градоначелника Београда Горан Весић, који рекао да ће Град Београд учинити све да породица настрадалог возача има помоћ и подршку у овом тешком тренутку, да су сви повређени здравствено збринути и да ће Град Београд сарађивати са надлежним органима у истрази ове тешке несреће.