ПРАЗНИК ОПШТИНЕ ЗЕМУН – 5. НОВЕМБАР

07. новембар 2016.

 
Празник општине Земун – 5. новембар обележен је полагањем венаца на Спомен-костурницу палим борцима у ослободилачким ратовима 1914-1918. и јавним часом о ослобођењу Земуна у Првом светском рату.
 
Венце на спомен-костурницу положили су председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац и секретар Скупштине општине Земун Марко Јанковић, делегација братског града Крања, представници Савеза удружења потомака ратника ослободилачких ратова Србије 1912-1920, као и представници Савеза потомака ратника.
 
Централна прослава – Свечана седница Скупштине градске општине Земун одржана је у Опери и театру ”Мадленијанум”. Председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац отворио је седницу.
 
Председник општине Земун Дејан Матић у свом обраћању истакао је да су све активности Општине усмерене на пројекат равномерног развоја Земуна, а тиме и бољих услова живота грађана.
 
“Земун се развија. Промене не могу бити заустављене и напредак је наш императив. Поносни смо што на том путу имамо поуздане партнере и искрене пријатеље који су данас и у овој сали са нама. Све ово је гарант да политика коју водимо има подршку грађана. Зато мој извештај грађанима Земуна није коначан, морам рећи да се свакога дана исписује, јер се нећемо зауставити на путу напретка“, истакао је Матић.
 
Поводом Празника општине, председник Градске општине Земун Дејан Матић уручио је јавна признања овогодишњим лауреатима.
 
Повеље за грађанске заслуге са медаљом – заслужни грађанин Земуна за 2016. годину додељене су привредницима Милошу Кљајићу, Небојши Матићу и Миловану Нешковићу, Небојши Илићу –Цилету, глумцу и Жељку Димитријевићу, спортисти.
 
Повеља о јавном признању са медаљом – почасни грађанин Земуна за 2016. годину додељена је градоначелнику братског Града Крања Боштјану Трилару. Повеља о пријатељству са кључем Земуна додељена је Групи ”Легенде”.
 
У име добитника захвалио се драмски уметник Небојша Илић –Циле, док је амбасадор Словеније у Србији Владимир Гаспарич у име жупана Трилара рекао да ће сарадња Крања и Земуна бити на још вишем нивоу.
 
Прослави Празника општине Земун присуствовали су министар одбране Зоран Ђорђевић, представници дипломатског кора, народни посланици, представници Војске Србије, представници републичких и градских институција, председници градских општина, представници привредног и јавног живота.
 
У оквиру свечаног програма приказан је филм младих уметника „Визит Земун“, док су у уметничком програму учествовали група „Легенде“ и ученици Музичке школе ”Коста Манојловић”.
 
naslovna praznik opstine
 
foto 1 praznik opstine
 
foto 2 praznik opstine
 
fot3 praznik opstine
 
foto 4 praznik opstine
 
foto 5 praznik opstine
 
foto 6 praznik