ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА У ОШ ”СВЕТИСЛАВ ГОЛУБОВИЋ МИТРАЉЕТА”

29. септембар 2017.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић поздравио је ученике Основне школе ”Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници, који су 29. септембра имали прилику да у холу школе у оквиру пројекта превенције вршњачког насиља, погледају представу Удружења грађана ”Чича Мичино позориште” под називом ”Ко се лема другаре нема”. Овај пројекат спроводе Канцеларија за младе Градске општине Земун и Полицијска станица Земун и до сада су је погледали ученици нижих разреда основних школа ”Бранко Радичевић” и ”Бошко Палковљевић Пинки”.
 
”Кажу да лепа реч гвоздена врата отвара. То добро знамо ми старији. Веома нам је важно да то и ви запамтите и тако се и понашате. Никада немојте да учините другима оно што не бисте волели да неко уради вама. Градска општина Земун је увек била и биће уз вас да вам обезбеди најбоље услове за школовање, да вам набави модерну опрему за учење, уреди учионице, фискултурне сале и паркове за игру. Да бисте били безбедни у школи о вама брину ваши учитељи и наставници, али и наши другари из полиције. Када се заврши данашњи програм слободно им приђите и питајте их све што желите. Они су ту због вас.
Желим вам да се лепо дружите и учите, како би вам ђачко доба остало у лепој успомени”, рекао је председник Дејан Матић.
 
Ову представу ће имати прилику да погледају сви ученици основних школа са територије општине, почев од 15. септембра, па до краја децембра 2017. године, а до сада су имали прилику да је виде ученици нижих разреда свих основних шкјола у Батајници. Представа је авантура-мјузикл едукативног карактера, оријентисана на борбу против насиља.
 
Ученици су после представе добили едукативни материјал и распореде часова, које су за њих припремили Полицијска станица Земун и Градска општина Земун.