ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА ЗА ПРОЈЕКТЕ ЦРКАВА И ВЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА

25. март 2019.

Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић 25. марта потписао је Уговоре са представницима цркава и верских заједница чији су пројекти изабрани на Јавном конкурсу.

 

Програми и пројекти цркава и верских заједница које Градска општина Земун из буџета финансира и суфинансира односе се на рестаурацију и конзервацију иконостаса храма светог оца Николаја, фрескописање храма светог ђакона Авакума и игумана Пајсија, као и фрескописање дела храма светог краља Стефана Дечанског. Такође, за потребе црквених општина у Угриновцима и Батајници опредељена су средства за радове на електроинсталацијама, као и за поправку крова храма светог Јована Шангајског.

 

Заменик председника ГО Земун Дамир Ковачевић је истакао да Општина у континуитету ради на очувању културно-историјског блага, будући да су земунске цркве и споменици културе, чувајући тако и духовни идентитет народа.

 

Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката цркава и верских заједница из буџета Градске општине Земун за 2019. расписан је 1. фебруара, и Комисија за спровођење поступка је утврдила Листу вредновања и рангирања пријављених пројеката.