ПОТПИСАНИ ПРВИ УГОВОРИ О ОТПИСУ ДУГОВА НАСТАЛИХ РАСТУРОМ ВОДЕ У УЛИЦИ ВОЈНИ ПУТ

27. август 2018.

Прикључивањем на регуларни систем водоснабдевања и одржавања ЈКП ”Београдски водовод и канализација” и потписивањем уговора о отпису дугова насталих ”растуром” воде,  27 домаћинстава улице Војни пут Блок 1 од броја 299 – 342, трајно су решила проблем будуће наплате за стварну потрошњу и неусловне водоводне мреже која је свима стварала проблеме.

 

На овај начин се проблем високих рачуна управо решава и у Улици Забран 3,4,5,6,7,8,9,10 и 11. део, Улици Јована Бранковића 3. део, Улици Катице Опачић, Улици Ислам Грачки и два дела Беларичке улице у Батајници.

 

Акција која је реализована са грађанима овог дела Земуна је у складу са Одлуком Скупштине града Београда о условима и начину измирења дугова за потрошњу воде корисника прикључених на неусловне мреже које се снабдевају водом из градског воодовода преко прикључка са блок водомером, објављеном у ”Службеном листу града Београда” бр 44/17 и на снази је од 1. јула 2017.године.

 

Потписивању уговора у Улици Војни пут Блок 1 присуствовали су челници Градске општине Земун  и  директор наплате и продаје ЈКП ”БВК” Слободаном Благојевићем, који су још једном грађанима појаснили све процедуре и апеловали да се прикључе овој акцији и трајно реше проблем водоснабдевања.

 

Градска општина Земун је финансирала израду Пројекта за техничко прилагођавање мреже на овој локацији, а грађани су се минималним улагањем прикључили на градску водоводну мрежу.

 

”ЈКП ”Београдски водовод и канализација”, по пријему уређене мреже у овој улици, отписао је дуг на име растура воде, са судским трошковима и припадајућим каматама и свео га на мање од 10 посто дуга, што чини реалну потрошњу од свега 695.292,24. Ко је год плаћао редовно оне велике износе које је добијао на рачунима Инфостана, биће у претплати, а онима који дугују омогућили смо да нам плате на 24 месеца” – објашњава водећи стручни сарадник Сектора продаје и наплате у ЈКП ”БВК” Јанко Ђурица.

 

Од 2014. године Градска општина Земун финансира техничка решења под стручним надзором ЈКП ”БВК” и у сарадњи са грађанима решава проблем прикључака на градску водоводну мрежу више хиљада домаћинстава, којима ће у најскорије време такође бити омогућено потписивање уговора за максималан отпис дуговања и наплату стварне потрошње по моделу Војног пута.