ПОСТАВЉЕН ПОНТОНСКИ МОСТ ДО ПЛАЖЕ ЛИДО

22. јун 2015.

 
Министар одбране Братислав Гашић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и председник општине Земун Дејан Матић присуствовали су данас завршним радовима на постављању понтонског моста ка плажи Лидо.
 
“Прошле године, због катастрофалних поплава, нисмо били у могућности да поставимо мост јер су сви пононски чамци били ангажовани на санирању последица поплава”, изјавио је министар Гашић додајући да је у сарадњи са општином Земун грађанима омогућен безбедан прелазак ка плажи Лидо.
 
Председник општине Земун Дејан Матић истакао је да су на овај начин, на велику радост грађана, створени услови за одмор и рекреацију на плажи Лидо, бисеру Земуна.
„Водили смо рачуна о свему, као и сваке године, и потрудили смо се да присуство грађана буде потпуно безбедно на овом делу Великог ратног острва, и позивамо све грађане да годишњи одмор проведу на Лиду. Припремили смо богате спортске и културне садржаје“, изјавио је председник Матић.
 
Понтонски мост, који повезује Велико ратно острво са левом обалом Дунава, на чијем су допремању и постављању у претходним данима радили инжињерци из састава Речне флотиле, грађани ће моћи да користе све до 1. септембра.
Према речима команданта Речне флотиле капетана бојног брода Андрије Андрића, мост је дужине око 350 метара и носивости је 20 тона.
 
„Мост је потпуно безбедан и преко њега могу да прелазе лака возила по одобрењу као и пешаци који ће користити плажу на Лиду. Постојаће и служба која ће обезбеђивати мост, тако да су све мере безбедности загарантоване“ оценио је капетан бојног брода Андрић додајући да је било потребно око осам часова да мост, из две деонице, реморкери довезу из Шапца, а исто толико времена је понтонирцима било потребно да га поставе.
 
naslovna
 
foto1
 
foto2
 
foto3