ПОСЕТА ПРЕДУЗЕЋУ ”ИНСА”

23. април 2015.

 
Председник општине Земун Дејан Матић и помоћник председника Душко Тарбук обишли су једно од најстаријих предузећа у Земуну АД ”Инса”, које је основано 1950. године као фабрика сатова. Данас је ”Инса” светао пример приватизације са преко 1400 акционара и 270 запослених.
 
Генерални директор Јовица Зарић, нагласио је да је у 2014. години запослено 30 радника и да је ”Инса” и даље познато и признато име у прецизној механици и производној индустрији.
 
”Инса” је препознатљива по флексибилности технолошких система и висококвалификованом тиму који производи компонененте за војну индустрију, водомере, различите врсте калориметара, комерцијалне и индустријске системе гасомера, уређаје за даљинско очитавање и, наравно, сатове – будилнике, јавне часовнике, зидне, шах и лабораторијске сатове. Посебан програм представља асортиман фабрике ”Телеоптик”, између осталог, инструменти и прибор за моторна возила, медицински програм и гасни програм.
 
Током обиласка производних погона председник општине Земун Дејан Матић је истакао: ”До распада Југославије Земун је важио за један од најзначајнијих привредно-индустријских центара, а након тога, почетком 90-тих година доживљава кризу која је погодила и читаву земљу. Нова енергија, професионални менаџмент и реалност пословања, то су параметри на којима се ‘Инса’ развија, и добар пример другим привредницима како да оживе производњу и лаку индустрију”.
 
”Инса” своје производе пласира како на територији Србије, тако и у земљама региона, а значајан је извоз и у земље Европске уније, будући да производи поседују све припадајуће сертификате и лиценце.
 
NASLOVNA INSA
 
FOTO 1 INSA
 
FOTO 2 INSA
 
FOTO 3 INSA
 
FOTO 4 INASA
 
FOTO 5 INASA