ПОСЕТА КАМПУ „СЕНИОР АВАНТУРА“

27. август 2015.

 
Члан Већа општине Земун Драган Матијевић присуствовао је 27. августа кампу „Сениор авантура“ у Дому Бежанијска коса Геронтолошког центра Београд. Камп представља завршну манифестацију Летњег програма који се реализује под покровитељством Града Београда, преко Дневних центара и клубова Геронтолошког центра Београд.
 
„Драго ми је да смо се окупили овде како би сви заједно афирмисали програме које пружа ова установа. Својим примером показујете колико је важно да активно учествујете у програмима који вам, уз дружење и забаву, омогућавају да проширите видике и интересовања. Градска општина Земун је отворена за све грађане, а ми смо ту да вам помогнемо и да вас подржимо да наставите ваше активности и убудуће“, изјавио је Драган Матијевић.
 
Циљ кампа је спортско-рекреативно дружење и међусобна интеракција станара домова и чланова Дневних центара и клубова. Учесници кампа су најактивнији чланови сваког клуба на територији Града Београда, станари домова за старе, као и представници сваке од активности Летњег програма – школе бриџа, школе декупажа, школе рачунара, зумбе, школе брзог ходања и рекреативне шетње.
 
„Захвални смо Вам на стрпљењу и подршци, и то нам даје мотив да наставимо да радимо још боље и да развијамо нове програме“, изјавила је Сузана Мишић, директорка Установе Геронтолошки центар Београд и поздравила све присутне госте, такмичаре и кориснике услуга.
 
Установа Геронтолошки центар Београд је прва установа социјалне заштите на територији Републике Србије, која испуњава све законом прописане услове и стандарде за пружање услуга смештаја, помоћи у кући, услуга дневног боравака и клубова за активно старење. У оквиру Геронтолошког центра Београд послује Дом Бежанијска коса који има близу 600 места за кориснике, што га чини највећим у земљи и једним од највећих у Европи. Установа запошљава стручан кадар, који својом пажњом и поштовањем према корисницима ствара атмосферу слободног и солидарног заједничког живота.
 
naslovna1
 
foto1
 
foto2
 
foto3