ПОНОВО ДЕЧИЈА ГРАЈА У ВРТИЋУ ”ЗВРК”

03. фебруар 2020.

 

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић, заменик градоначелника Београда Горан Весић са сарадницима, градски секретар Секретаријата за образовање и дечију заштиту Славко Гак и директорка Предшколске установе ”Др Сима Милошевић” Јасмина Боуали обишли су 3. фебруара реконструисани вртић ”Зврк”.

 

Овај објекат од близу 700 квадрата наменски је саграђен 1962. године у једном нивоу, а организован је за рад јасли и вртића. Оба дела имају засебне улазе. Са децом у јаслама ради шест медицинских сестара, у вртићу 11 васпитача, а обезбеђена им је и превентивна здравствена заштита, као и редовни оброци.

 

Градска општина Земун је за реконструкцију вртића из буџета издвојила скоро 30 милиона динара. Уређена је фасада, постављене су нове електроинсталације, реновирани су мокри чворови, омалтерисан је и окречен целокупни простор објекта. Такође реконструисано је и двориште које се простире на скоро 1300 квадрата, изведени су неопходни грађевински радови и постављени су нови реквизити за игру. 

 

”Општина Земун води одговорну политику и бригу о сваком суграђанину. Поносни смо на чињеницу да смо успели да реконструишемо један од 34 вртића који се налазе на нашој територији. За добробит наших најмлађих суграђана настављамо да радимо тимски са Градом Београдом и надлежним Министарством. Веома је важно да нам деца бораве у наменском простору који одговара стандардима за негу и васпитање. Наравно, нећемо стати на овоме.  Наш циљ је да обезбедимо једнаке услове за сву децу, без обзира о ком делу Земуна говоримо, да у свим објектима достигнемо предвиђене стандарде и да деца имају оптималне услове за дружење и игру, а запослени у вртићима квалитетне услове за рад”, рекао је председник Матић и додао да Општина у договору са управом Предшколских установа ”Др Сима Милошевић” утврђује приоритете и ради на реновирању вртића.

 

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је поздравио децу, запослене у вртићу и присутне грађане који су се окупили да се захвале челницима Града и Општине што су омогућили да деца бораве у уређеном простору.

 

”Реконструкција вртића ‘Зврк’ најбољи је доказ колико су нови Закон о Главном Граду и Статут Града Београда делотворни, јер је општинама сада омогућено да улажу у реконструкцију објеката, што до прошле године нису могле. Сада је квалитет боравка деце у овом објекту на европском нивоу. Предшколске установе у Београду, како државне, тако и приватне, сада добијају више од десет одсто из буџета Града, јер ако негде треба улагати новац, онда су то наша деца, наша будућност”, рекао је Весић.

 

У обиласку реконструисаног вртића ”Зврк” учествовали су начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић, помоћник председника Градске општине Земун Милорад Радуловић, чланови Већа Предраг Јевремовић, Драган Матијевић и Стеван Родић, секретар Скупштине градске општине Земун Марко Јанковић, као и подсекретар Секретаријата за образовање и дечију заштиту Игор Раичевић.