ПОМОЋ ЗА УЧЕСНИКЕ БИТКЕ НА КОШАРАМА

27. децембар 2019.

 

Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић је 26. децембра обишао градове Краљево и Крушевац и том приликом поделио поклон пакете за учеснике битке на Кошарама и њихове породице.

Ковачевића и команданта одбране Кошара пуковника у пензији Љубинка Ђурковића примили су градоначелник Краљева др Предраг Терзић и заменица градоначелника Крушевца Весна Лазаревић.

Догађају су присуствовали и представници Удружења породица палих бораца и учесника битке са Кошара.

”Ова помоћ је само мали знак којим се одаје поштовање јунацима битке на Кошарама, они су наши хероји, наш Бесмртни пук”, рекао је Ковачевић и позвао друге општине и градове, као и привредне субјекте да се придруже акцији коју је покренула ГО Земун.

Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић рекао је да му је велика част што је био у прилици да буде домаћин делагацији Општине Земун, ученицима херојског подвига и Војиславу Вукашиновићу, председнику Удружења ратних војних инвалида града Краљева.

”Град Крушевац се обавезао да пакете испоручи и другим општинама у Расинском округу, као и Врању и Лесковцу. Такође, након Нове године и финансијски ће се укључити у помоћ породицама ветерана, којих је на подручју града, двадесетак”, изјавила je заменица градоначелника Весна Лазаревић.

Градска општина Земун је са дародавцем предузећем ”Емперо лајн”, које се бави велепродајом најквалитетније вунене постељине, магнетног и масажног програма, и ”Фондом мала Милица Ракић из Батајнице”, 25. децембра почела са поделом поклон пакета односно терапеутске креветнине за 45 јунака са Кошара и 215 чланова њихових породица који живе од Врања до Суботице. Укупно ће бити даровано 260 комплета прекривача, 500 јастука, 45 душека подметача, пет душека и 10 електростимулатора.