ПОМОЋ ЗА ОНЕ КОЈИМА ЈЕ НАЈПОТРЕБНИЈА

13. април 2016.

 
Председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић, градоначелник Београда Синиша Мали и певач Саша Матић обишли су данас школу за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић” у Земуну, којој је овај уметник донирао вредну опрему. Обиласку је присуствовала и директорка школе „Вељко Рамадановић” Радмила Лабан.
 
Председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић навео је да је циљ да се на територији те општине обезбеде бољи услови за свако дете.
 
„У 21 школи, колико их има у општини Земун, санирали смо мокре чворове, кровове, фискултурне сале, као и све што је неопходно за безбедност деце. Увешћемо и видео-надзор у свим школама. На овај начин показујемо да помажемо онима којима је помоћ најпотребнија. Општина Земун је поуздан партнер ове школе. Кад год можемо усмеравамо донације заинтересованих привредних субјеката и грађана, заједно организујемо културно-уметничке програме. Чак се и припремна настава за полагање мале матуре за ученике осмих разреда организује у овој школи“, нагласио је Матић.
Градоначелник је рекао да је ово била сјајна прилика да се проведе време са децом ове школе и покаже како донацијама њихов живот може да се учини бољим и лепшим.
 
„Дали смо велико обећање да ћемо за стотину година постојања ове школе, што ће бити обележено следеће године, направити велики полигон. На њему ће деца учити како лакше да се снађу на улици уз коришћење белог штапа. Кроз Савет за права детета Града Београда, чији сам председник, чинимо све како бисмо корак по корак побољшали њихов положај, учинили важне ствари и осигурали њихову лепшу будућност“, истакао је Мали.
 
Певач Саша Матић, који је основно образовање завршио управо у школи „Вељко Рамадановић”, присетио се приредби које је као шеф орекстра својевремено организовао.
 
„Најлепше године свог живота провео сам у овој школи, па сам због тога решио да се на неки начин одужим. Дали сте ми љубав, образовање, научили да се борим и постанем уметник“, прецизирао је Матић.
 
naslovna
 
IMG_0138
 
1752814_skola_5_v