ПОЛИГОН ЗА САОБРАЋАЈНО ОБРАЗОВАЊЕ И ЕДУКАЦИЈУ

10. јун 2016.

 
Пројекат ”Полигон за саобраћајно образовање и едукацију деце предшколског и ученике основношколског узраста” реализује се у земунским основним школама.
Члан Привременог органа ГО Земун и председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун, Ненад Врањевац учествовао је у едукацији малишана у ОШ ”Соња Маринковић” где је 9. јуна постављен мобилни полигон.
 
”Важно је да децу која су најугроженија и најрањивија категорија учесника у саобраћају обучимо да им први кораци у саобраћају буду безбедни. Ова едукација је један вид припреме да у најранијем узрасту деца стекну основна знања о ономе што их очекује у реалном животу на путу од школе до куће и обрнуто. На полигону деца уз помоћ стручњака из области безбедности уче се саобраћаној култури и та усвојена знања постају модел понашања, било да су пешаци, бициклисти или возачи”, истакао је Врањевац.
 
Општина Земун у континуитету ради на безбедности свих учесника у саобраћају. Савет за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун реализује едукације са предшколцима кроз прилагођене анимиране филмове, а са основцима се ради на мобилном полигону где се симулирају реалне ситуације у саобраћају.
 
Никола Медић из Агенције ”Саобраћај – Активизам” истиче да деца озбиљно схватају своје задатке, на полигону се упознају са саобраћаним правилима, уче као да ”читају” знаке и сигнализацију и тако постају одговорни учесници у саобраћају.
 
Полигон за саобраћајно образовање и едукацију деце обилази све земунске основне школе и ђаци од првог до четвртог разреда вежбају различите ситуације у саобраћају и уче се правилном поступању.
 
nasovna poligon saobracaja
 
foto 1 poligon saobracaja
 
foto 2 poligon saobracaja
 
foto 3 poligon saobracaja