ПОЛА ВЕКА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ”ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ”

16. април 2019.

Земунски Ауто-мото клуб ”Јединство” обележио је 11. априла у простору Канцеларије за младе Градске општине Земун леп јубилеј – 50 година општинског такмичења ученика основних школа Земуна ”Шта знаш о саобраћају”.

 

То је била прилика да се окупљени чланови, пријатељи и сарадници подсете на значај активности везаних за безбедност деце у саобраћају. У Градској општини Земун, као и у Београду, све је израженије драматично повећање броја возила и све већи ризици којима се излажу пешаци и бициклисти, поготово они најмлађи.

 

Истраживања су показала да не постоји школа у чијој околини нема ризика у саобраћају. Дугогодишњи секратар Ауто-мото савеза Србије Мирослав Пауновић говорио је о традицији и значају овог програма, пожелевши да се континуитет и успеси организације у Земуну наставе и у наредном периоду.

 

Председник Скупштине Слободан Поповић и извршни директор Клуба Мирослав Биланџија уручили су пригодне плакете установама, организацијама и појединцима, који су током претходних пола века највише допринели да овај веома значајни програм буде успешан и да траје: Градска општина Земун за подршку и покровитељство такмичења, Полицијска станица Земун и Црвени крст Земун за трајну помоћ у организацији, земунске основне школе ”Сутјеска”, ”Лазар Саватић” и ”Светозар Милетић” за успехе у такмичењу, предузеће ”АМК Јединство д.о.о.”, Мирко Полић, дугогодишњи секретар Клуба, наставник у пензији Живорад Жика Радосављевић из ОШ ”Сутјеска”, најуспешнији на овим такмичењима на свим нивоима, од општинског до европског, Александра Грујић Јанкулоскa, председница Друштва наставника техничког образовања Србије, посебно заслужна за афирмацију овог такмичења, и Маја Ћалић и Алекса Ђуровић, који су 2007. године били чланови екипе Србије која је освојила прво место на Европском такмичењу у Шпанији, у Сан Лоренцо де ел Ескоријал.

 

У музичком делу програма учествовале су ученице основних школа ”Гаврило Принцип” и ”Соња Маринковић” – Лана Брдаревић, Вишња Максимовић и сестре Дијана и Дарија Драгосављевић.

 

У име награђених Клубу се захвалила Александра Грујић Јанкулоскa, која је и као наставник у земунској школи ”Гаврило Принципи” дугогодишњи учесник у овом програму.