ПОДРШКА ЗЕМУНСКИМ ФУДБАЛЕРКАМА

17. септембар 2017.

 
Почетак првенства у женском фудбалу између ЖФК ”Земун” и ЖФК ”Јединство” из Дубовца била је прилика да члан Већа Градске општине Земун Драган Матијевић уручи земунским фудбалеркама комплете дресова и да им са трибина Градског стадиона пружи подршку.
 
”Циљ нам је да младим спортисткињама, које тренирају у новоформираном клубу, који носи име наше општине, омогућимо да се на адекватан начин баве фудбалом. Велика им је радост што имају ту могућност да тренирају на Градском стадиону у Земуну и што смо им обезбедили два комплета дресова, које ће носити када су домаћини и када играју у гостима. У клубу има чак 13 спортисткиња које су током свог основног образовања постале носиоци Вукове дипломе. Клуб је ове године у оштрој конкуренцији у Словачкој освојио прво место на Фраграрија купу”, рекао је Матијевић, уз напомену да је трајно опредељење Градске општине Земун да деци обезбеди да одрастају у безбедној средини, да имају све што им је потребно у току образовања, уређене спортске сале, школске терене, игралишта и шеталишта.
 
Градска општина Земун је за школски спорт, Савез спортова Земуна и спортске клубове издвојила значајна средства, како би организовали спортске школе, турнире, ревијалне смотре и кампове.