ПОДЕЉЕНИ ПАКЕТИ ПОРОДИЦАМА ИЗБЕГЛИХ И ИНТЕРНО РАСЕЉЕНИХ ЛИЦА

12. септембар 2018.

Повереништво за збрињавање избеглих и прогнаних лица Градске општине Земун организовало је 12. септембра испред магацина Црвеног Крста у насељу Нова Галеника поделу сто хуманитарних пакета хране породицама избеглих и интерно расељених лица, а која живе на територији Градске општине Земун.

 

У подели пакета су учествовали заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић и члан Већа ГО Земун Предраг Јевремовић.

 

”Ово je joш једна у низу акција коју Градска општина Земун спроводи као један од видова бриге за своје суграђане. Охрабрујуће је да се све мање људи пријављује за овакву врсту помоћи, што је показатељ да су на неки начин стали на своје ноге захваљујући односу државе према њима у задњих неколико година.  Помоћ коју пружамо избеглим и интерно расељеним лицима је допринела да им се побољша животни стандард”, рекао је Ковачевић и напоменуо да ће Градска општина Земун наставити са реализацијом пројеката који се односе на поделу грађевинског материјала породицама избеглих и интерно расељених лица.

 

Градска општина Земун спроводећи одговорну социјалну политику континуирано усмерава различите активности и пружа подршку породицама избеглих и интерно расељених лица у процесу њихове интеграције и економског оснаживања.