ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА ”УПОЗНАЈМО ЛОКАЛНУ ЗАЈЕДНИЦУ”

11. октобар 2017.

 
Градска општина Земун у сарадњи са Предшколском установом ”Др Сима Милошевић” покренула је пројекат под називом ”Упознајмо локалну заједницу”. Тим поводом, прва група од тридесет малишана из вртића ”Пачија школа” са својим васпитачицама, 11. октобра посетила је Градску општину Земун, Полицијску станицу Земун, прошетала Земунским кејом, хранила лабудове и обишла симболе Земуна – Миленијумски споменик на Гардошу и Николајевску цркву.
 
Њихов домаћин био је помоћник председника Градске општине Земун Милан Милисављевић који их је упознао са историјатом земунске самоуправе и објаснио им како функционише општинска управа.
 
”Захваљујући овом пројекту наши најмлађи суграђани ће имати прилику да упознају општину у којој живе и да, без обзира на њихове године, буду наши сарадници које ћемо пажљиво саслушати, јер су нам током данашњег дружења већ истакли да би били задовољни да изградимо још паркова, игралишта и поставимо што више клацкалица и љуљашки”, рекао је Милисављевић.
 
Малишани су обишли скупштинску салу где су имали прилику да буду у улози одборника и руководства општине. Посетили су кабинете председника и заменика председника Скупштине Градске општине Земун, као и канцеларије запослених у управи. У наставку програма дружили су се са полицајцима, сазнали све о њиховом одговорном послу и са пуно утисака наставили ка Земунском кеју и Гардошу.